Petak, 23. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

SVEČANO OTVORENJE

kazalište

GRADSKO KAZALIŠTE “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI
“TRI TREĆA TROMJESEČJA”

(Nina Horvat)
redateljica: Frana Marija Vranković

Dobro nam došli na otvorenje Ljeta u gradu Zrinskih!

Večeras nam u atrij Staroga grada Zrinskih u goste dolazi Gradsko kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, koje ove godine slavi značajan jubilej – 100 godina kazališne tradicije!
Od 1917. godine vinkovačko kazalište kontinuirano radi, imalo je uspona i padova, mijenjalo je vlasnike, nadobijalo se nagrada, davalo velike i važne predstave domaćih i stranih autora te iznjedrilo odličnike hrvatskog glumišta koji su počeli na vinkovačkoj sceni – Rade Šerbedžiju, Ivu Gregurevića, Vanju Dracha, Nadu Subotić, Matu Ergovića…
Večeras ćemo uživati u njihovoj novoj, hvaljenoj predstavi Tri treća tromjesečja, nesvakidašnjoj komediji koja tematizira ljudske odnose između muškaraca i žena, ali ponajviše žena međusobno. Publici će se predstaviti tri posve različite žene: Ivana (Mia Krajcar) četrdesetpetogodišnja trudnica u sretnom braku, Ivona (Nikolina Ljuboja) tridesetpetogodišnja trudnica uvjerena kako će njezin oženjeni ljubavnik ostaviti suprugu kad rodi i Iva (Martina Stjepanović) dvadesetčetverogodišnja trudnica koja se također planira udati za svog starijeg dečka nakon što dijete bude dovoljno staro da im može nositi prstenje na vjenčanju. Sve tri žene sreću se u bolničkoj sobi gdje čekaju porod i posjetu voljenog muškarca te kroz druženje počinju razvijati neraskidivu vezu koja će doseći gotovo nevjerojatan vrhunac i zbližiti ih više nego što su mogle zamisliti.

U slučaju lošeg vremena svečano otvorenje i predstava odigrat će se u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

http://www.kazaliste-vinkovci.hr/tri-treca-tromjesecja/

————————————————————————————————

 

Subota, 24. lipnja
Jezero Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert

TBF

Pod zidine Staroga grada Zrinskih stižu nam legendarni TBF!
The Beat Fleet ukazaše se po prvi puta u Splitu davne 1990. godine, a prije 20 godina, 1997., izlazi im album prvijenac Ping-pong (umjetnost zdravog đira), što je bio dodatni razlog da ih ugostimo na ovogodišnjem Ljetu u gradu Zrinskih.
Na početku karijere, u glazbenim podlogama koriste isključivo samplove, koji su bili birani i spajani u cjelinu zajedničkim radom u studiju, da bi se kasnije uključio i bend koji ih prati uživo, što novim koncertnim aranžmanima daje dodatnu dozu energičnosti u nastup. Samo njima svojstvena kombinacija trojice MC-a – repera Mladena, Saše i Luke (koji uglavnom koriste dalmatinski dijalekt), s glazbenim stilovima od funka, soula, reggaea, grungea, rock’n’rolla, countrya – na svaki nastup donosi prepoznatljivi duh i miris mediterana.
Britki i inteligentni stihovi iz pera Saše Antića, uz specifični splitski smisao za humor, progovaraju o svijetu kojeg vide ‘sa mog prozora’ i svakodnevici koja ih okružuje, donose žestoku kritiku političke korumpiranosti i iskvarenih društvenih vrijednosti, uz osudu netolerancije prema svemu što je različito.
Uz rad s matičnim bendom, širok im je krug interesa – sudjeluju u kazališnim predstavama, Saša kao Alejuandro Buendia izdaje samostalne albume, Mladenov ugodni duboki glas često čujemo u suradnji s drugim glazbenicima, a Luka je član Banana zvuk soundsystema koji je orijentiran na roots reggae ritmove.
Osvojili su niz glazbenih nagrada, između ostalog čak 19 Porina, pet Crnih mačaka, deset Zlatnih koogli…
Za večerašnji koncert pripremili su presjek hitova sa svih albuma, od gore spomenutog prvijenca, do aktualnog albuma Danas-sutra, pa svakako ponovite tekstove njihovih najvećih uspješnica poput Ye’n Dva, Trilogija jada, Nostaligična, Smak svita, Genije, Alles gut, Malo san maka, Veseljko, Uvik kontra… da možemo zajedno zapjevati s uvijek nam dragim splitskim gostima.

Ništa ti neće ovi dan pokvarit, jer u slučaju izrazito lošeg vremena selimo u Metalac Industrial Bar.

www.facebook.com/TBF-Official-FanClub-313381382011333

23:00
AFTER TBF party – DJ ALAN               Metalac Industrial Bar
REGGAE NIGHT – slušaona                 Baza
GIRLS NIGHT (80’s, disco, funk)          Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Nedjelja, 25. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

PREDSTAVA ĆE SE ODIGRATI U CENTRU ZA KULTURU U 21:00h

kazalište

TEATAR GAVRAN
“ZABORAVI HOLLYWOOD”

(Miro Gavran)
redatelj: Miroslav Međimorec

Zaboravi Hollywood, još jedna sjajna kazališna poslastica obiteljske manufakture Gavran, očekuje nas večeras u atriju.
Miro Gavran je napisao ovaj tekst prije dvadeset godina i od tada je izvođen na pozornicama mnogih zemalja, od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći svugdje na topao prijem publike i kritike.
Glavni junaci ove neobične priče su Gabrijel, profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji (Željko Königsknecht), te mladi kazališni amater Matej koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac (Jakov Gavran). Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz obilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju. Priča je to o kazališnim likovima u kazališnoj predstavi, ali i priča koja istovremeno na sjajan način demistificira glumački poziv i uspješno dočarava svu njegovu kompleksnost, učeći nas što dobra gluma zapravo jest, ali i pokazujući kako je glumcu čitavo tijelo glavni instrument i jedini alat za rad.
Željko Königsknecht, umjetnik istinske scenske karizme s habitusom vrsnog komičara, ove godine obilježava 35 godina umjetničkog djelovanja (121 uloga u 59 naslova i preko 5000 predstava!), pa je večeras izuzetna prilika da mu čestitamo i zaplješćemo na otvorenoj sceni.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

www.teatar-gavran.hr/predstave/hollywood

22:30
ROCK OF AGES – slušaona              Baza

 

————————————————————————————————

 

Srijeda, 28. lipnja
Atrij Soho bara – 21:00

Program premješten na Malu scenu Vinko Lisjak

koncert

TOMISLAV GOLUBAN

Tomislav Goluban, blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Njegova autorska glazba teče kroz Zagorje kao pritok rijeke Mississippi nastojeći spojiti naizgled nespojivo – zagorske korjene i američki blues.
Svoja znanja već dva desetljeća prenosi zainteresiranima preko autorskog programa Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe. Tomislav nas na iznimno zabavan način vodi kroz povijest nastanka usne harmonike i njezinog porijekla te načina dobivanja tonova. Nakon uvoda slijedi atraktivno putovanje – glazbeni vremeplov koji govori o razvoju popularne glazbe, od 1920-tih i nastanka blues forme, pa sve do pojave rock’n’roll glazbe ranih 1950-tih godina. Tomislav je pokretač etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi na Hrvatskom radiju. Nastupao je u 18 europskih zemalja i Americi, a zanimljivo je i to da je jedini hrvatski indosant najpoznatijeg svjetskog proizvođača usnih harmonika, tvornice Hohner iz Njemačke.
Diskografiju mu čini osam studijskih albuma, osvojio je 4 nagrade Porin i 3 nagrade Status te zauzeo 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005.
Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Tomislavovi su najjači aduti koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Majstor usne harmonike koji publici uvijek želi priuštiti originalni i nesvakidašnji doživljaj, uvlači vas u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće…

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Soho baru.

goluban.com

22:30
JAZZ VEČER                            Gradska kavana

 

————————————————————————————————

 

Četvrtak, 29. lipnja

Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert – cabaret

SOUNDTRACK ENSEMBLE
CABARET

Soundtrack cabaret prati povijest filmske glazbe od njezinih početaka do najsuvremenijih dana. On je hommage filmskoj umjetnosti, a istovremeno i kabaretsko putovanje pored kojeg je protutnjala lokomotiva naše fascinacije… I taj vlak još uvijek prolazi…
Krenuo je iz kazališta, prošao kroz televiziju, a sad vijuga globalnim cyber prugama. Orient express. Balkan ekspres…
Kreću se pokretne slike…
Kabare kao izvorno umjetničko ostvarenje, u bitnome obilježeno referencama na ono što ga okružuje, bila to društvena, politička, ili, u ovom slučaju, umjetnička stvarnost – teme su kojima se bave autori Soundtrack cabareta. Oni oblikuju svoju predstavu kao posvetu kanonima filmske umjetnosti, ali i kanonima kabareta kao umjetničke forme.
Po dramaturškom predlošku i u režiji Ivana Lea Leme, operna pjevačica, jazz glazbenik, klaun i rockabilly pijanist (Davorka Horvat – glas, harmonika; Christian Peter – glas, harana, pila; Berislav Antica – klavir, sopran saksofon; Damir Horvat – alt i bariton saksofon, glas) izvode koncert najpoznatijih filmskih songova. Oni pjevaju, sviraju, plešu i glume. Reproduciraju magiju…
Probudit će vam sjećanja i izmamiti osmijeh.
Soundtrack Ensemble Cabaret izveden je sa velikim uspjehom u rigoroznoj konkurenciji predstava na Međunarodnom festivalu kabarea Gumbekovi dani, 2016.

U slučaju lošeg vremena koncert/cabaret će se održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.

http://slobodni-pokret.com/soundtrack-ensamble/

22:30
Ratko Martinović – “Društveni inženjering”    Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Petak, 30. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00
PREDSTAVA ĆE SE ODIGRATI U CENTRU ZA KULTURU U 21:00h

kazalište

B GLAD PRODUKCIJA
“POLITIČAR”

(Ladislav Prežigalo)
redatelj: Igor Weidlich

Izbori su došli…i prošli…
“Pošten političar je nesposoban političar!”, “Ja se kandidiram, vi plaćate!” – samo su neki od političkih slogana koji kao da su odjekivali Hrvatskom prije nepuna dva mjeseca.
Autor Političara, Ladislav Prežigalo, hrvatskoj javnosti pokazuje kako to izgleda iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one “srednje” stranke počinju svoje političko nadmetanje (u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac), poznati nam glumac u predstavi utjelovljuje pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.
Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje neponovljivi – Slavko Sobin!
Političar je vedra i dinamična komedija koja demistificira izbore u Lijepoj Našoj, pokazuje kako se rade političke koalicije i kakav je u stvari um prosječnog političara.
Nema sumnje da će se mnogi u toj komediji i prepoznati…

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

www.bgladprod.com/politicar/

22:30
VEČER KAZALIŠTA I VINA                   Gradska kavana
BEST of EX YU & CRO party                Baza
ROCK / PUNK – slušaona                     Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Subota, 1. srpnja
Dvorana centra za kulturu Čakovec – 18:00

filmska večer

24. INTERNACIONALNA
FILMSKA RADIONICA

završna projekcija

I ove godine na projekciji u dvorani Centra za kulturu možemo pogledati godišnju produkciju animiranih filmova naše proslavljene Škole animiranog filma i filmova koji su nastali u okviru 24. Internacionalne filmske radionice.
Škola animiranog filma – ŠAF jedan je od najstarijih hrvatskih dječjih kinoklubova (osnovan 1975. godine) koji okuplja djecu i mlade s ciljem kreativnog provođenja slobodnog vremena u izradi animiranih filmova. Brojne nagrade i priznanja rezultat su kontinuiranog i osmišljenog rada s mladim animatorima, a smisao okupljanja mladih u ŠAF-u je da se ljubav mladih zaljubljenika u “crtiće” proširi na otkrivanje tajni animacije i njeno ovladavanje.
U ŠAF-u je u proteklim godinama djelovalo više od 800 članova, najviše djece od 7 do 15 godina te srednjoškolaca. Snimljeno je preko 190 filmova prosječnog trajanja 3 minute, a Šafovci su bili gosti brojnih uglednih festivala animiranog filma. Njihovi filmovi putuju i više i dalje od svojih autora.
ŠAF je organizator i brojnih filmskih radionica u školama, radionica za voditelje kinoklubova širom Hrvatske i svijeta te Internacionalne dječje filmske radionice, koja se u Čakovcu održava već 24. put i na kojoj su sudjelovala djeca iz Hrvatske, Europe i cijelog svijeta – od SAD-a do Austra-lije.
Večerašnja projekcija obuhvatit će ovogodišnju animiranu produkciju ŠAF-a. Filmovi su uglavnom crtani, nastali kombinacijom klasične animacije i obrade slike u računalu.
Osim filmova ŠAF-a, prikazat će se i dva filma nastalih na 24. Internacionalnoj filmskoj radionici, koju su vodile animatorice Melanie Vialaneix (Francuska) te Yulia Aronova (Rusija). Publici će se predstaviti i djeca koja su sudjelovala u radu 24. IFR.
Svi prikazani filmovi su raznovrsne tematike, bez govora, pogodni za djecu i odrasle.

Dobrodošli!

www.safcakovec.com

 

————————————————————————————————

 

Subota, 1. srpnja
Jezero Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS

Pozdravimo burnim pljeskom jedan od najboljih hrvatskih bandova svih vremena – dame i gospodo – Pips, Chips & Videoclips!
Pipsi su zaista jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Istovremeno su stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni – pravi primjer modernog pop sastava – i tako već punih dvadeset i pet godina!
Rijetki izvođači postignu da pojedini stihovi njihovih pjesama uđu kao fraze u ulični sleng, rijetki dvadeset i pet godina beskompromisno i uporno guraju svoju priču ne obazirući se na očekivanja i ukus publike, već isključivo na želju da naprave dobre pjesme, koje na kraju svojom kvalitetom uspiju (p)ostati dragulji hrvatske diskografije. Vlasnici su mnogih diskografskih nagrada i svakim se novim albumom razvijaju i pomiču granice svoje izedbe. Uz specifičnu poetiku frontmena Dubravka Ivaniša Rippera, kao konstante, bend je u raznim postavama uspjevao okupiti vrhunske glazbenike koji su u svakoj inkarnaciji dali svoj svirački pečat. Veliku pažnju polažu i na upečatjive video spotove, koji pjesmama daju novu dimenziju. Početak karijere vezan je uz navijačku himnu Dinamo ja volim, te je bilo potrebno mnogo truda, rada i vremena da naprave odmak od nje, da karijeru usmjere u drugom smjeru i maknu se od navijačke estetike. Pjesmama poput Poštar lakog sna, Malena, Narko, Bog, Plači, Na putu prema dole, 2X2, Trubač…
Pipsi su zacementirali svoje mjesto na samom vrhu hrvatske rock hijerarhije. Uživo nerijetko dolazi do žestoke razmjene energije i emocije i briše se granica između izvođača na pozornici i publike koja biva uvučena u pjesme i postaje dio unikatne izvedbe.
Sve je super i sve je za pet, kukuriku kužiš spiku, u subotu svi na tulum u jezero Starog grada!
I ništa se ne problemiraj, jer u slučaju izrazito lošeg vremena selimo u Metalac Industrial Bar.

www.pipschipsvideoclips.com/hr

23:00
AFTER PIPS party – DJ ALAN                Metalac Industrial Bar
TRASH IS THE BEST party                    Baza
90’s TRASH ATTACK                              Fox Bar
VLATKO ŠTAMPAR
Humanitarni STAND UP (20:00)           Gradska kavana

 

————————————————————————————————

 

Nedjelja, 2. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00
PREDSTAVA ĆE SE ODIGRATI U DVORANI CENTRA ZA KULTURU U 21:00h

kazalište

KAZALIŠNA GRUPA LECTIRUM
“SARMICA”

(Milan Grgić)
Redatelj: Zoran Mužić

Postariji gospodin, arhitekt Saša (Duško Valentić), oženio se mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom. Ljubomorni je Saša odlučio pratiti Vesnu kako bi saznao s kim se druži, gdje zalazi i što radi. Pratio ju je danima, a nakon jednog takvog praćenja pobijedila ga je prehlada – jer je cijeli dan stajao na kiši bez kišobrana, špijunirajući Vesnu. U nevolji mu pomaže bivša žena Kristina (Ksenija Pajić), koja mu pripravlja kamilicu za inhaliranje i uređuje kuću. Kristini je Saša još uvijek drag, pomalo ga žali zbog nevolje u kojoj se našao i neprestano ispituje Sašu što se događa izmedu njega i Vesnice. Što se događa s Vesnom i Sašom prati i susjed Pero Pavlović-Puška (Mladen Čutura), umirovljeni policajac, stručnjak za praćenje. On već dulje vrijeme špijunira susjeda Sašu pa mu odluči ponuditi svoje profesionalne usluge. On će umjesto Saše pratiti Vesnu i sve će mu svako jutro referirati – gdje je bila, s kim je bila, što je radila i kako se ponašala… I tek tada se počinje zapetljavati, zakuhavati i zahuktavati prava komedija!
Komentar gledateljice:
“…Iako je predstava “Sarmica” komedija, meni je izmamila i suze, ne samo one od smijeha, već i od ganuća. Predstava nije samo ležerna zabava, već progovara o dubokim i složenim ljudskim odnosima u kojima se svi možemo prepoznati. Bio je istinski užitak gledati ovo troje divnih glumaca…”.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

www.lectirum.hr/index.php/component/content/article/15-predstave/71-sarmica

22:30
koncert: FUSION FIVE           Gradska kavana

 

————————————————————————————————

 

Srijeda, 5. srpnja
Atrij Soho bara – 21:00

koncert

LUCE

Luce, pravim imenom Lucija Ćustić, mlada je kantautorica iz Zagreba, za koju mnogi tvrde da je najljepši vokal mlađe generacije. Svojim je snažnim, nježnim, a istovremeno nezauzdanim glasom zavrijedila same laskave epitete i nerijetko se u svakom tekstu o njoj spominje velika svjetska zvijezda Adele.
Luce nam priča da su svaka četka i lak za kosu imali funkciju mikrofona u njezinoj ruci od najmlađih dana. Nakon klasične izobrazbe klavira i nastupanja s pop rock bendom, ali i s klapom Falkuša, iz znatiželje odlazi na telent show Hrvatska traži zvijezdu. Potom upisuje Rock akademiju i shvati da je glazba “ono čemu bih se voljela u životu u potpunosti posvetiti”. Prvi singl Možda mi izlazi 2014. godine, a iste godine gostuje na Runjićevim večerima te na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu, kao jedna od gošći velikoj i jedinstvenoj Josipi Lisac. U jesen 2015. izlazi prvi EP U bojama, a nedugo zatim održava i svoj prvi samostalni koncert u Tvornici Kulture u Zagrebu. Pored mnogobrojnih koncerata, 2016. godine ponovo joj pripada čast da bude posebna gošća na koncertu Josipe Lisac. Par mjeseci kasnije, na RetrOpatija festivalu pjeva njezinu antologijsku O jednoj mladosti.
Prošle je godine nominirana za MTV Best Adria Act, osvaja titulu za Kantautoricu godine u Music Pubu Zlatka Turkalja, te objavljuje trenutno aktualni singl Vraćam se, koji najavljuje dugoočekivani prvi album planiran za kraj ove godine.
Vrckava i simpatično smotana, ali za mikrofonom suverena, s iskrenom emocijom od koje zadrhtite, Luce osvaja srca sve većeg broja ljudi. Ponosni smo što svake godine na našem Ljetu u gradu Zrinskih dogovoramo nastupe mladih kvalitetnih autora koji nerijetko u nastavku karijere postanu velika glazbena imena koja obogate domaću glazbenu scenu i ostave u njoj neizbrisiv trag. Vjerujemo da takav uspjeh očekuje i Luce.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Soho baru.

www.facebook.com/LUCEofficial/

 

————————————————————————————————

 

Četvrtak, 6. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert

ALLO ALLO QUARTETTE feat. SONIA

Prava poslastica očekuje sve jazzoljupce večeras u Atriju!
Allo Allo Quartette feat. Sonia je zagrebački kvintet osnovan 2013. na inicijativu prof. francuskog jezika Sonje Granić Stević i violiniste Brune Urlića koji godinama manevrira glazbenim izričajima etno glazbe, pop-rocka i gypsy swinga. U kratkom roku Allo Allo je postao jedno od najzanimljivijih osvježenja na klupskoj sceni i svakim danom stječe sve veći broj poklonika.
Sonja, inače vrsna poznavateljica francuskog jezika i strastvena obožavateljica šansone, dugo je tražila okvir u kojem bi publici manifestirala svoj osebujan stil i vrlo posebnu interpretaciju glazbenih dragulja koje su nekada izvodili E. Piaf, J. Brel, J. Dassin, G. Bécaud, C. Aznavour, J. Gréco, Y. Montand ili u novije vrijeme ZAZ ili Caravan Palace…
Za ovu glazbenu avanturu, Urlić okuplja originalnu formaciju svojih dugogodišnjih suradnika iz različitih glazbenih izričaja. Perkusionist Krešimir Oreški (Kries, Ezerki & 7/8, Acoustic Stress-Free), poklonik etno i afričke glazbe, gitarist Dalibor Pipo Matošević (Massimo, Mavi Kan), ljubitelj flamenca, te nadareni kontrabasist Zvonimir Šestak iz svijeta etno-jazz-a (Amira Medunjanin, Tamara Obrovac), pridružili su se Urliću (Massimo, Z. Predin, Mavi Kan, Ezerki & 7/8) u namjeri da se kreira potpuno novo ruho za njihov zajednički glazbeni odabir.
Poletan stil, virtuozne glazbene dionice i sjajna Sonjina komunikacija s publikom, jamče vrhunsku zabavu za brojne poklonike francuske glazbe. Dođite večeras u atrij i sami se uvjerite u to…
U slučaju lošeg vremena koncert će se održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.

www.facebook.com/Allo-Allo-Quartette-fevat-Sonia-524599961081930/

22:30
Denis Cizar
“MURAvantura” – od izvora do ušća        Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Petak, 7. srpnja

Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

PREDSTAVA ĆE SE ODIGRATI U CENTRU ZA KULTURU U 21:00h

kazalište

KEREKESH TEATAR
“SVE U 3…”

(autorski tim predstave)
Redateljica: Iva Ilakovac

Samoubojstvo nikad nije bilo tako zabavno…

Najnovija predstava Kerekesh Teatra “Sve u 3…”, u kojoj dvije cimerice (Katarina Baban i Sanja Drakulić) muku muče sa susjedom (Matija Kačan/Frano Novljan) koji se objesio točno kod njihovog prozora, crna je komedija o suvremenim djevojkama i njihovom (ne)moralu. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan, ali nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed ima još iznenađenja. I to velikih…
Dvije mlade žene kroz predstavu pokušavaju ostvariti svoj potencijal, ali im to baš i ne polazi za rukom, jer svakoj nedostaje nešto od onoga što druga ima na pretek. Iako naizgled djeluju potpuno disfunkcionalno, malo-pomalo otkrivamo da ih sve više spajaju upravo njihove razlike. I u najgoroj situaciji, kada imaju leš u vlastitom stanu uspijevaju na kraju, doduše nakon žustre svađe, pronaći zajednički jezik.
Riječ kritičara:
“…teme koje predstava istražuje – prijateljstvo, samopozudanje, seks, ljubav, identitet, postavljanje granica – univerzalne su i bliske svima. Figurativno rečeno, one nisu kćeri svojih majki i očeva, nego su božja djeca – i stoga nije važno kakav su teret za sobom povukle, nego kako će s njim ići dalje kroz život”.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

www.kerekesh-teatar.hr/sveutri.html

22:30
Večer uz IGORA BAKSU                      Gradska kavana
ALL MUSIC NIGHT – slušaona             Baza
koncert: LEA ŠPRAJC                          Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Subota, 8. srpnja
Jezero Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert

URBAN & 4

Karizmatični i unikatni umjetnik, riječanin Damir Urban, bavi se glazbom i slikarstvom od najranijih dana. Osebujni image, obrijana glava koju ponekad oboji u bijelo, nalakirani nokti, piercing i odabir suknje kao odjevnog predmeta, u njegovom slučaju nemaju funkciju šokiranja i privlačenja pažnje, već su način na koji šalje poruku da se dobro osjeća u svojoj koži i da je slobodan.
Od sredine osamdesetih njegova vokalna izvedba daje prepoznatljiv pečat kultnom bendu Laufer, a tada nastaju i hitovi koji su i dan-danas vrlo tražen dio repertoara na nastupima uživo… Moja voda, Svijet za nas, Mjesečev rog, Govorim u snu…
Kreativni impuls vukao ga je u solo karijeru, te okuplja četvoricu instrumentalista i osniva Urban & 4. Nebo, Astronaut, Odlučio sam da te volim, Black Tattoo, Mala truba… nižu se svima nam drage uspješnice. Brojni nastupi uživo, na kojima često pjesme vokalnim i glazbenim improvizacijama oblači u novo ruho, ustoličuju ga na tron ponajboljih muških vokala domaće diskografije. Dobitnik je mnogobrojnih glazbenih nagrada poput Porina, Crnog Mačka, MTV Gold Awarda…
Urban je neprestano aktivan, sklada, slika, piše, kreira, promišlja… Kako navodi, najsretniji je kad vidi da se u njegovoj glazbi prepoznaju normalni ljudi, pametni, puni razumijevanja, sa sličnim, zdravim pogledima na život, s istančanim ukusom za dobre knjige i filmove…
Dakle, ako ste se prepoznali u njegovoj glazbi i stihovima, pozivamo vas na vrhunski koncert, na veliko glazbeno finale kojim ćemo zaključiti ovogodišnji program Ljeta u gradu Zrinskih!

U slučaju izrazito lošeg vremena koncert će se održati u Metalac Industrial Baru.

www.facebook.com/Damir-Urban

23:00
AFTER URBAN party – DJ ALAN                Metalac Industrial Bar
LADIES NIGHT                                            Baza
MUSIK MESS
w/The Wheel Man/deepAlexander/            Fox Bar
koncert: KOMEDIJA (10:00)                        Gradska kavana

Na vrh ^