Info 2018

Petak, 29. lipnja

otvorenje

koncert

ANSAMBL CAPELLA ZRINIANA

“La Ribellione di Ungheria”

Barokna glazba tragom Zrinskih i Frankopana

 

Dobro nam došli na svečano otvorenje Ljeta u gradu Zrinskih!

 

Ansambl Capella Zriniana osnovao je 2017. godine hrvatski lutnjist Igor Paro s ciljem istraživanja i promoviranja hrvatske i europske barokne glazbe iz vremena i okruženja hrvatskih plemićkih obitelji Zrinskih i Frankopana u 17. stoljeću.

Program se sastoji od dva dijela. Prvi dio – Fantasia Poetica – predstavlja baroknu glazbu tragom ljubavne lirike Frana Krste Frankopana i Nikole Zrinskog Čakovečkog. Drugi dio – Il Canto di Ribellione – kroz stihove iz Pjesmarice Ane Katarine Zrinske tematizira nesretnu pogibiju Nikole Zrinskog Čakovečkog, slom Zrinsko-Frankopanske urote i pogubljenje Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mestu 1671. godine te glazbene odjeke tog tragičnog događaja.

Dođite svakako večeras u atrij Staroga grada, vratite se daleko u našu slavnu prošlost i uživajte u jedinstvenoj i rijetko izvođenoj glazbi vrhunskih majstora iz ansambla Capella Zriniana koji čine: Nela Šarić (sopran), Silvio Richter (barokna violina), Marko Požgaj (blokflaute), Pavao Mašić (čembalo), Marko Radić (kontrabas), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Zoran Kelava (narator), specijalni gost Andrija Maronić (cimbal) i umjetnički voditelj ansambla Igor Paro (teorba, citern, barokna gitara).

 

U slučaju lošeg vremena, svečano otvorenje i koncert održat će se u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

 https://vbv. hr/izvodaci/ansambl-capella-zriniana-solisti/

 

 

AFTER PROGRAMI

izložba stripova i ilustracija
MARINA BRAOVIĆ HAJDAROVIĆ Casa Latina
koncert  
NO’E (VŽ) & RICHTER (VŽ) Fox Bar

————————————————————————————————

 

Subota, 30. lipnja

Dvorana Centra za kulturu Čakovec – 18:00

 

filmska večer

25. INTERNACIONALNA

FILMSKA RADIONICA & ŠAF

završna projekcija

 

Na večerašnjoj završnoj projekciji jubilarne 25. Internacionalne filmske radionice u dvorani Centra za kulturu, uživat ćemo u godišnjoj produkciji animiranih filmova ŠAF-a i u filmovima koji su nastali u okviru tradicionalne Internacionalne filmske radionice koja već četvrt stoljeća promovira dječje filmsko stvaralaštvo s naglaskom na animiranih film.

Škola animiranog filma – ŠAF jedan je od najstarijih hrvatskih dječjih kinoklubova (osnovan 1975. godine), koji okuplja djecu i mlade s ciljem kreativnog provođenja slobodnog vremena u izradi animiranih filmova. Brojne nagrade i priznanja rezultat su kontinuiranog i osmišljenog rada s mladim animatorima, a smisao njihovog okupljanja u ŠAF-u je da se ljubav mladih zaljubljenika u “crtiće” proširi na otkrivanje tajni animacije i njeno ovladavanje.

U ŠAF-u je u proteklim godinama djelovalo više od 800 članova, najviše djece od 7 do 15 godina te srednjoškolaca. Snimljeno je preko 230 filmova prosječnog trajanja 3 minute, a Šafovci su bili gosti brojnih uglednih festivala animiranog filma.

Njihovi filmovi putuju i više i dalje od svojih autora.

ŠAF je organizator i brojnih filmskih radionica u školama, radionica za voditelje kinoklubova širom Hrvatske i svijeta te tradicionalne Internacionalne dječje filmske radionice, na kojoj su sudjelovala djeca iz Hrvatske, Europe i cijelog svijeta – od SAD-a do Australije.

Ovogodišnja 25. Internacionalna filmska radionica ugostila je dvije europske grafičarke i animatorice, Marie Claire Juin iz Francuske i Sarah Saidan iz Engleske, te djecu iz Bratislave (Slovačka), Zaboka, Zagreba i Međimurja. Svi će se oni također večeras predstaviti publici.

 

Dobrodošli u čarobni svijet animacije!

 

www.safcakovec.com

 

————————————————————————————————

 

Subota, 30. lipnja

Jezero Staroga grada Zrinskih – 21:00

 

koncert

EDO MAAJKA

Na ovogodišnjem prvom od tri koncerta koji će se subotom održati u jezeru Starog grada nastupit će, sa svojim bandom, Edin Osmić, svima nam poznatiji kao Edo Maajka – reper, svojevrsni veteran hip hop scene, sa stausom jednog od ponajboljih MC-a iz regije.

Edo kao izbjeglica u ratnom vihoru iz rodnog Brčkog dolazi u Hrvatsku gdje se vrlo brzo afirmira na zagrebačkoj sceni i u kultnoj emisiji Blackout koju emitira Radio 101, a njegove pjesme Mahir i Alma i Minimalan rizik odmah postaju hitovi demo scene. Prvi album Slušaj mater izlazi 2002. godine, a slijede No sikiriki, Stigo ćumur, Balkansko a naše i Štrajk mozga, na kojima beatove rade Shot, Dash, Koolade… Ove godine svjetlo dana ugledao je i album Put u plus, koji je nastajao u suradnji s vrhunskim glazbenicima, spomenimo basistu Marija Rašića i klavijaturistu Tonija Starešinića, s kojeg će nam izvesti nekoliko vrućih hitova.

S Edom surađuju reperi Bolesna braća, Nered, Stoka, General Woo, El Bahattee i bendovi Elemental, TBF, Hladno pivo, Pips Chips i Videoclips, a (pre)poznajemo ga i kao glas iz crtića (Ledeno doba, Legenda o medvjedu…). Okušao se i u glazbi za film te u hip hop mjuziklu. Iskren i direktan, Maajka je i dalje veoma oštar, tvrd i bez trunka autocenzure kad progovara o nepresušnim temama koje nas okružuju – socijalnoj nepravdi, ljubavi i mržnji, ratu, nacionalizmu i među- ljudskim odnosima uopće.

U godini u kojoj je na globalnom planu rap od rocka uzeo primat kao najpopularniji žanr među ljubiteljima glazbe, a taj se trend dešava i u našim krajevima, vjerujemo da je večerašnji koncert u jezeru pun pogodak. Ponovite stihove i rime iz bogatog Edinog repertoara, jer ‘sunce sija, život ponovo je lijep – Edo Maajka roka no sikiriki rep’.

 

U slučaju izrazito lošeg vremena, koncert će se održati u Metalac Industrial Baru.

 

https://web.facebook.com/edomaajkaofficial/

 

 

AFTER PROGRAMI

koncert
ČE BO BO ČE NA NA Gradska kavana
koncert
NOĆNA SMJENA (6. godišnjica Bara) Shpitza Bar
Back to the 80’s DJ FOX Fox Bar
Hip Hop Gigs Night DJ ALAN Metalac Industrial Bar
Hip Hop Party DJ ROMEO Casa Latina
Afterparty   The Garden Bar & Kitchen

 

————————————————————————————————

 

Utorak, 3. srpnja

Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

ja-tata

kazalište

TEATROMAN

“Ja, tata!”

(Bjarni Haukur Thorsson)

redatelj: Boris Kovačević

 

Ako ne znate “Što to danas znači biti tata?” i “Zašto uopće imamo djecu?”, ako niste sigurni “Kakav porod želite?” ili “Kako izgleda nijemi vrući seks nakon poroda?”, Rakan Rushaidat će vam dati odgovore na sva ta i mnoga druga pitanja.

Sedamdeset minuta izvedbe prolazi u burnom smijehu gledališta, ali pri tom se vrlo ozbiljno demistificira i muški strah od stupanja u “odgovornu” vezu i muška panika pred ženskom trudnoćom i čitava mašinerija medicinske “podrške” trudnicama, kao i sama izvedba ženskog porođaja te kasnije muške brige za novorođenče i prilično izmučenu majku.

Ja, tata! urnebesna je i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet, predstava koja je namijenjena svima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji roditelji već jesu.

Na Festivalu glumca u Vinkovcima i na Danima satire, jedinstveni i neponovljivi Rakan Rushaidat osvojio je nagrade za najbolju mušku ulogu, a predstava je ovjenčana i nagradom Kata Novaljka za najbolju predstavu sezone.

U Zagrebu i na gostovanjima diljem Hrvatske, ova je hit predstava izvedena više od 170 puta, a ovo je njezino prvo uprizorenje u Čakovcu!

 

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

http://www.teatroman.hr/predstava/ja-tata

 

 

AFTER PROGRAMI

 

10 – 18h SAJAM VINILA vol. 3
& DJ DUO FANKOTONER (VŽ) Casa Latina
večer poezije
SLAVICA GAZIBARA i gosti Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Srijeda, 4. srpnja

Južni  bedem Staroga grada Zrinskih – 21:00

 

filmska večer

NOVI HRVATSKI NEZAVISNI FILM

“Fuck Off I Love You”

gost: ANĐELO JURKAS, scenarist i redatelj

Trajanje: 105 minuta

 

Film je motiviran sadržajem knjige scenarista i redatelja Anđela Jurkasa Ona, a radi se o centralnom dijelu trilogije, nakon hvaljenog Zbog Tebe, a prije finalnog djela trilogije Happy End, koji uskoro ima premijeru. Riječ je o kombinaciji filma ceste, komedije i drame s elementnima erotike, krimića i akcije, ali punoj feelgood momenata. Priča je to o muško ženskim odnosima, ljubavi i posljedicama ljubavi na putu do nalaženja savršene veze.

Prošle su godine Jurkasovi filmovi prikazani na Pula film festivalu, što je samo po sebi bio uspjeh, jer se po prvi puta debitant redatelj nalazio iste godine s dva filma u konkurenciji. Prema reakciji kritike s projekcija riječ je o “… zabavnoj, odlično napisanoj romantičnoj drami, vrlo dinamičnom, moderno režiranom filmu, stroboskopski montiranom, u kojem se kombiniraju woodyallenovski razgovorni momenti s utjecajem Tarantinovih ranih radova, prepoznaje se Linklaterova i Jarmuschova emocija, estetika ranog Kevina Smitha… “

U filmu glume Judita Franković, Doris Pinčić Rogoznica, Csilla Barath, Vera Zima, Marko Cindrić, Stojan Matavulj, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Lucija Šerbedžija, Sanja Vejnović, Tina Katanić, Anđa Marić i mnogi drugi…, a u cameo ulogama pojavljuju se brojni glazbenici – Tonči Huljić, Zoran Predin, Nina Badrić, Gibonni, Hladno pivo

Kako Anđela Jurkasa poznajemo i kao autora nekoliko knjiga s glazbenom, prvenstveno rock tematikom, a i sam se okušao na poziciji frontmena u bendovima i solo projektima, u soundtracku filma pojavljuju se svjetske face poput Faith No More, Girls Against Boys, The Dwarves i naše domaće – Gibonni, Jonathan, Ramirez, Urban&En Face, Nola, Krankšvester, Repetitor

 

U slučaju lošeg vremena filmska će se večer održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.

 

www.fuckoffiloveyou.com

 

————————————————————————————————

 

Četvrtak, 5. srpnja

Fontana u Perivoju Zrinskih – 21:00

 

koncert

CINKUŠI

 

Unikatna glazbena družina, grupa Cinkuši, obilježava dvadeset godina na hrvatskoj glazbenoj sceni i otvara novu ljetnu koncertnu pozornicu na fontani u Perivoju Zrinskih!

Baštinici glazbe podneblja čiji zrak udišu punim plućima izvrstan su primjer “prevođenja” tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psihodelije, jazza, a šuljaju se čak i do skuta ekspresivne komorne glazbe. 
Izdali su četiri samostalna albuma; Zeleni kader (1999), Domesticus Vulgaris (2005), Špiritus Sanctus (2009), Krava na orehu (2017), te jedan live CD/DVD Uživancija! (2011). Uvršteni su na prestižne strane i domaće kompilacije. Od samog početka teže multimedijalnosti, autori su glazbe za kazališne predstave i animirane filmove. Nagrađeni su Porinom za album Špiritus Sanctus, i najnoviji Krava na orehu, a na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena im je nagrada za najbolju autorsku glazbu. O glazbenoj družini Cinkuši u produkciji Hrvatske televizije snimljen je i dokumentarni film The Cinkuši u režiji Ljiljane Šišmanović.

Kako sami kažu: “Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa, a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina… “

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

https://www.facebook.com/cinkusi/

 

AFTER PROGRAMI

koncert LEA ŠPRAJC,
TENA ANTONIJA TORJANAC i gosti Fox Bar
koncert KOMEDIJA Gradska kavana

 

————————————————————————————————

 

Petak, 6. srpnja

Dvorana Centra za kulturu Čakovec – 21:00

 
nora

kazalište

TRAGAČI & KAZALIŠTE KNAP

“Nora – trenutak pobune”

(Jelena Hadži-Manev )

redateljica: Frana Marija Vranković

 

Ova predstava odvija se po principu “kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi Nora – kuća lutaka prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena u kojoj autor propituje bračne odnose, muževljev autoritet i ženinu pokornost. Međutim, u jednom trenutku Nora se, kako bi sačuvala dostojanstvo i pokazala se punokrvnom osobom, suprostavlja mužu, obiteljskom stupu, dakle društvu.

Na probama za predstavu sudjeluju mladi redatelj (Mladen Kovačić), s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica (Jelena Hadži-Manev), tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega (Zijad Gračić), dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda. Tijekom proba otkrivaju se radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca. Uporedo s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko?

Uz to što će vas podsjetiti na Ibsenovu Noru kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će vam prikazati kako izgledaju kazališne probe te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem svijetu.

 

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

https://www.facebook.com/Traga%C4%8Di-1726682307589191/

 

 

AFTER PROGRAMI

 

izložba nakita CYBER LOOK – VLATKA CIBER Casa Latina
koncert VIS MILICIJA RH (VŽ) Fox Bar

 

————————————————————————————————

 

Subota, 7. srpnja

Jezero Staroga grada Zrinskih

kawasaki3p

koncert

KAWASAKI 3P

U slavljeničkom duhu obilježavanja dvadeset i pete godišnjice njihovog rada, ponovo ćemo ugostiti jedan od najatraktivnijih bendova uživo, čiji je kultni status odavno prešao zagrebačke granice, veseljake koji s vremenom nisu izgubili ništa od koncertne energije, ali ni pozitivnog ludila – Kawasaki 3P.

Uvijek spremni na crni humor i zafrkanciju, najprije na svoj račun, kažu da tekstualno prate zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina, s puno slenga i šatre, a imaju i tekstova na izmišljenom jeziku koji vjerojatno na razumiju ni sami. Glazba im je u funkciji dobre zabave i plesa u zaraznom, čvrstom gitarskom ska ritmu, podebljanom trubačima, basu koji ponekad skrene prema dubu i punk ugođaju koji ponekad skrene prema šlageru. Ne brinu ih stilska ograničavanja, vjerna publika bezrezervno ih podržava do zadnje kapi znoja i atoma snage.

Pamtimo njihov nastup na kvalifikacijama za Eurosong s pjesmom Antonija, kad im je prije svega bio cilj otići na more, dobro se zabaviti i provokacijom sabotirati cijeli događaj, znajući unaprijed da nemaju nikakvih šansi za plasman među estradnim izvođačima.

Do sad su izdali tri albuma, Kawasaki 3P, Idu Bugari i Goli zbog pasa. Nisu ih zaobišle ni nagrade, Crni mačak u počecima za “nadu godine”, a kasnije slijede Porin, Davorin, Zlatne koogle

Prvo grlo K3P, Tomfa, poručuje: “Katripčice i Katripi vidimo se uskoro”, pa vjerujemo da će se uz koncertne “zicere” Ni da ni ne, Niskarastaman, Puta madre, Malo vas je, Snifa san glu, Mate Parlov, Mupov-ska, Kristin, Veliki dispečer i mnoge druge, jezero i temelji Starog grada tresti od plesa.

Od benda koji je na jedan koncert čak poslao svoje maskirane dvojnike, stvarno ne znamo kakva sve iznenađenja možemo očekivati…

 

U slučaju izrazito lošeg vremena, koncert će se održati u Metalac Industrial Baru.

 

http://kawasaki3p.com/

 

 

AFTER PROGRAMI

 

koncert BAKTERIJE & PARTLEKI Fox Bar
slušaona JAZZ/BLUES NIGHT Casa Latina
High Alter Hits DJ ALAN Metalac Industrial Bar
Afterparty The Garden Bar & Kitchen

 

————————————————————————————————

 

Nedjelja, 8. srpnja

Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

 

kazalište

TEATAR MORUZGVA & SCENA GORICA

“OtpisaNE”

(Renato Baretić)

Redatelj: Nikola Zavišić

 

Što biste vi napravili da vam kćer u kuću dovede imigranta? Odgovore na to pitanje, uz niz komičnih i apsurdnih scena, donosi komedija OtpisaNE u kojoj glume poznata glumačka imena – Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Oni funkcioniraju kao dobro uigran kvartet za pokazivanje muke s izbjeglicama na duhovit način, što, naravno, gledalište ispraća salvama smijeha.

Predstava je topla priča o imigrantu koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u život frustrirane Snježane, njene poduzetne kćeri Hrvojke te dokone zavodnice susjede Milke. Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Situacije su izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. OtpisaNE će vas stoga zasigurno dobrano nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Predstava OtpisaNE pobudila je neviđeni interes i oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, što potvrđuje impresivna brojka od 15.000 gledatelja u preko 50 izvedbi. Uspješno je prikazana i na 25. Danima glumca u Vinkovcima.

 

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

http://www.moruzgva.com/predstave/otpisane/

 

AFTER PROGRAM

večer poezije SLAVICA GAZIBARA i gosti Fox Bar

 

————————————————————————————————
dorf

 

Ponedjeljak, 9. srpnja

Južni bedem Staroga grada Zrinskih – 21:00

 

filmska večer

BEST OF DORF

“Buldožer – pljuni istini u oči”

“Florian”

gost: TONI ŠARIĆ, direktor DORF-a

 

Veselimo se ponovom gostovanju prvog čovjeka DORF-a, festivala dokumentarnog rock filma, Tonija Šarića, koji je za ovu prigodu odabrao dva odlična, hvaljena i nagrađivana filma…

 

Buldožer – Pljuni istini u oči (52 min., Slovenija)

Pobjednik DORF festivala, ali i mnogih drugih, film o jednom od najutjecajnijih jugoslavenskih rock albuma svih vremena. Iako snimljen prije više od 40 godina, album Pljuni istini u oči benda Buldožer i dalje je intrigantan i inspirativan mlađim generacijama. Svjedočanstva iz prve ruke članova, prijatelja i obožavatelja benda izmjenjuju se s igranim segmentima, arhivskim materijalima i animacijama. Za fanove prilika da se podsjete, a za ostale da saznaju nešto više o jugoslavenskom odgovoru na Franka Zappu

Režija: Varja Močnik / Nord Cross Production, 2016.

 

Florian (30 min., Hrvatska)

Film nagrađen KlasikTV nagradom za razvoj scenarija – o glazbeniku, klaunu i uličnom performeru koji dijele isti san – izbjeći komformizam slijedeći svoju viziju života. Tri priče oblikuju simboličan put idealizma i osobne bitke u pokušaju balansiranja snova i realnosti života u Hrvatskoj, zemlji gdje strast lako postane teret, a teret navika.

Režija i produkcija: Dario Bukovski, 2016.

 

U slučaju lošeg vremena filmska će se večer održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.

 

http://filmfestivaldorf.com/

 

————————————————————————————————

 

Četvrtak, 12. srpnja

Fontana u Perivoju Zrinskih – 21:00

 

koncert

SCIFIDELITY ORCHESTRA

Naši domaći dečki, šarmantni jazzeri iz Scifidelity Orchestra, svakako su jedni od onih koji su obilježili proteklu glazbenu godinu! Nezaboravnim nastupima u popularnom TV showu Supertalent, oduševili su i žiri i publiku i gledatelje ispred malih ekrana te lakoćom izborili ulazak u finale.

“Okupili smo se 2011. godine, prvo kao nekakav “poluprojekt” uz October light, a onda je jedan dio ekipe počeo svirati s Gibonnijem kao prateći bend, a mi drugi smo na neki način ostali ‘nezaposleni’ i vratili se sviranju na ulici gdje smo zapravo i počeli davno prije nego što je Scifidelity Orchestra postao bend. ” – opisuje početak ove lijepe glazbene priče njihov “glasnogovornik” Filip Horvat. Prva formacija Scifidelity Orchestra bila je u sastavu: Stjepan Horvat na kontrabasu, Benjamin Horvat na bendžu, Jošua Kovačević na saksofonu i Abel Kovačević na bubnjevima, a kasnije su se priključili Filip Horvat na trombonu i Robert Pajić na klarinetu.

Iznenadna popularnost “natjerala” ih je da sviraju na sve više koncerata diljem Hrvatske, na kojima, osim glazbenih, dolaze do izražaja i njihovi plesni i glumački talenti. Uz brojne obrade tzv. “zabavnjačkog” jazza koji je nekad punio plesne dvorane, sviraju i autorske stvari, a iza sebe imaju i jedan EP pod nazivom Coast.

Ukoliko se želite stvarno opustiti i dobro zabaviti, navratite svakako večeras do fontane u Perivoju Zrinskih i prepustite se majstorskom muziciranju Scifidelity Orchestra!

 

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak”.

 

https://www.facebook.com/scifidelityorchestra/

 

 

AFTER PROGRAMI

Ex – YU Rock Night DJ FOX Fox Bar
koncert DAWN RAY’D (UK), UNYIELDING LOVE (UK), BEDNJA (HR) Prostor
Afterparty  The Garden Bar & Kitchen

 

————————————————————————————————

 

Petak, 13. srpnja

Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00

 

kazalište

ZLATAN ZUHRIĆ ZUHRA & TIN SEDLAR

“Ocat i sin”

(Zlatan Zuhrić, Tin Sedlar)

Redatelji: Zlatan Zuhrić i Tin Sedlar

 

Generacijski jaz između oca i sina odlična je i nikad dovoljno puta prožvakana tema koja nas uvijek i iznova može iznenaditi, ali i dobro nasmijati.

Otac je pomno isplanirao cijeli dan, no sin ima druge planove jer se sprema na prvi spoj. Ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način za novo iskustvo, jer ipak je on stari žigolo. Shodno iskustvu, on teži sigurnijim metodama, dok je sin tipičan primjer brzopletog modernog dečka koji, naravno, ne voli da mu “stari” stalno soli pamet, već voli “sve što vole mladi”.

U večerašnjoj hit predstavi Ocat i sin, Zlatan Zuhrić Zuhra igra oca, a u ulozi sina nastupa mladi stand-up komičar Tin Sedlar, kojem je ova uloga novi izazov i iskorak u karijeri. Inspiraciju za predstavu Zuhra je, prema vlastitim riječima, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava sa svojim sinom, petnaestogodišnjakom, a kaže da mu je najveća pohvala kada mu gledatelji prilaze i komentiraju: “Moj je sin isti kao tvoj!”

Evo jedne od mnogobrojnih reakcija gledatelja: “Odvela ja svog juniora na predstavu. Smijali smo se do suza, od prve do zadnje minute! Čak sam i najglasnija bila… hahaha… No… kaže junior – mama, kaj sam ja takav k’o Žarko? Jok sine, čini ti se… hahaha… Bdw… junior ima 15 god… Zuhra i Tin, hvala Vam na preeeedobroj predstavi!!”

 

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

 

https://www.facebook.com/Predstava-Ocat-i-sin-1260633294005975/

 

 

AFTER PROGRAMI

 

izložba QUILLING ARTS – LANA FRANČIĆ  Casa Latina
koncert HIPNOZA Fox Bar
Afterparty The Garden Bar & Kitchen

 

 

————————————————————————————————

 

Subota, 14. srpnja

Jezero Staroga grada Zrinskih – 21:00

koncert

JINX

 

Jinxi ove godine obilježavaju vrijedan jubilej – već 25 godina uveseljavaju hrvatski puk svojom jedinstvenom svirkom (… kojom prije dva mjeseca doslovce rastaviše Dom sportova na sastavne dijelove!).

Jinxe je davne 1993., kada je plesnim podijima i medijima dominirao Cro dance, a klupskom scenom rock, osnovao gitarist Coco Mosquito. Specifičnim plesnim pop zvukom odskakali su i od jednih i drugih, njihovu glazbu gotovo nitko nije mogao precizno definirati. Prve pjesme na engleskom jeziku nisu im osigurale diskografski ugovor, ali se vrlo brzo Zagrebom proširila priča o neobičnoj novoj grupi (tada se zvala High Jinx), koja ima sjajnu pjevačicu – Yayu (Jadranku Ivaniš – tada Bastajić). Uzgred budi rečeno: svestrana Yaya upravo ima samostalnu izložbu slika u našem Centru za kulturu – pa tko još nije bio nek’ požuri…

Prvi je album (Sextasy) izdan na engleskome jeziku, a 1997. Jinxi potpisuju svoj prvi ugovor s Aquarius Recordsom i izdaju svoj drugi album nazvan Second Hand (s prvom uspješnicom Smijem se). Treći album Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe, izdan 1999., donio je mnoge i danas poznate hitove, poput Bye Bye Baby Bye i Koliko suza za malo sna. Godine 2001. izlazi vrlo uspješan album Avantura počinje s njihovim dosad najpopularnijim hitom Tamo gdje je sve po mom.

Poslije nekoliko turbulentnih godina, Jinxi su 2007. izdali svoj povratnički album Na zapadu. Album je doživio veliki uspjeh i s njega su “skinuta” tri singla: Na čemu si ti?, Na zapadu i Pored mene. Nakon Diksilenda 2010., prošle nam godine konačno stiže novi album Pogrebi & pomiriši koji će nam Jinxi predstaviti večeras u jezeru Staroga grada (naravno uz sve svoje stare dobre hitove) i time spustiti zastor na događanja ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih.

 

U slučaju izrazito lošeg vremena, koncert će se održati u Metalac Industrial Baru.

 

https://www.facebook.com/JinxZagreb/

 

 

AFTER PROGRAMI

           

koncert NOĆNA SMJENA      Gradska kavana
90’s Trash DJ FOX Fox Bar
Sextasy Songs DJ ALAN Metalac Industrial Bar
After Jinx DJ DUO FANKOTONER (VŽ) Casa Latina
Afterparty The Garden Bar & Kitchen

 

————————————————————————————————

 

Organizatori:

Dvije lije

KU Pokret plus

 

Ulaz na sva događanja slobodan.

 

Zamjenski prostori u slučaju lošeg vremena:

Dvorana Centra za kulturu

Mala scena “Vinko Lisjak”

Metalac Industrial Bar

 

Organizator zadržava pravo izmjene programa.

 

————————————————————————————————

 

Poštovani posjetitelji,

 

dolaskom na programe Ljeta u gradu Zrinskih 2018. pristajete na fotografiranje i video snimanje kao posjetitelj javnog događaja. Organizatori Ljeta u gradu Zrinskih će foto i video dokumentaciju koristiti isključivo za vlastitu arhivu, za objavu na službenoj web i Facebook stranici te u mjesečniku Cooltura, i s njom postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka i Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

 

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Organizatori: Dvije lije d. o. o. i KU Pokret plus