Svi programi bit će održani uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Obavezne BESPLATNE ULAZNICE možete podići u
Turističkom uredu TZ Čakovec (Kralja Tomislava 1, Čakovec).

U petak, 25.6., zbog najave lošeg vremena,
svečano otvorenje i koncert
Andreja, Rundek & ekipa “Ftičeki”
održat će se u dvorani Centra za kulturu Čakovec, s početkom u 21:00h.

Petak, 25. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

SVEČANO OTVORENJE

koncert

ANDREJA, RUNDEK & EKIPA „FTIČEKI”

Nakon jednoljetne stanke, vratilo nam se Ljeto u gradu Zrinskih!
Pregršt je razloga zašto večeras neizostavno morate doći u atrij, da bi nakon kratkog svečanog otvorenja uživali u najljepšoj glazbi na svijetu, onoj našoj, međimurskoj, u majstorskoj izvedbi Andreje, Rundeka & Ekipe „Ftičeki”.
”Njihova je glazba organska, snažna, tiha, prožeta davnim starim emocijama krajolika, sudbine i ljubavi!”
Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu Mura, Mura. Andreja je izabrala 12 najdražih joj međimurskih pjesama koje je odavno željela otpjevati i snimiti, a Darko Rundek preuzeo je ulogu umjetničkog voditelja.

„S Ftičekima sve je počelo krajem ljeta 2017. godine na Sljemenu u jednom planinarskom domu. Spontano muziciranje, cuga, šuma i međimurski bluesevi. U veljači smo nas 9 muzičara u 2 dana u studiju snimili 12 pjesama. Bez probe, bez velikog razmišljanja, samo osjećaji. Meni je od uvijek bila želja pjevati i interpretirati međimurske pjesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Blues je blues, živimo ga!” – emotivno nam govori Andreja.

Album Mura Mura bio je nominiran za nagradu Porin 2020. u kategoriji Najbolji album etno glazbe.

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke) te Nataša Radušić (mandolina) i Marko First (violina) iz grupe Cinkuši.

Nemojte nikako propustiti ovaj izniman glazbeni doživljaj!

U slučaju lošeg vremena, svečano otvorenje i koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

https://www.facebook.com/Andreja-Rundek-Ekipa-Ftičeki-231155070871139/

AFTER PROGRAM

koncert

Alex x Buba
Fox Bar
Subota, 26. lipnja

koncert

In memoriam Emil Veliki – dub/reggae
Fox Bar

Nedjelja, 27. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

kazalište

HISTRION

„Tajkuni”

(Miro Gavran)

redatelj: Zoran Mužić

Za večerašnji posjet atriju Staroga grada Zrinskih dovoljno je reći da su naši dragi gosti – nenadmašni Histrioni!

Vrlo zanimljiva i aktualna tema još jedne histrionske uspješnice, predstave Tajkuni Mire Gavrana, komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.
Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja. Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…
Tajkuni su zaradili buran pljesak na mnogobrojnim pozornicama diljem Hrvatske, a s puno uspjeha odigrani su i na 8. Bobijevim danima smijeha.
U naslovnim ulogama briljiraju Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić i Zlatko Ožbolt.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

https://www.histrion.hr/i/330/predstave/5320/tajkuni

AFTER PROGRAM

Tragtraüm (DJ live)
Fox Bar

Srijeda, 30. lipnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati


filmska večer

BEST OF BONOBOSTUDIO

program animiranih filmova – 75 minuta

Bonobostudio je tvrtka koja se bavi produkcijom i distribucijom animiranih i eksperimentalnih filmova. Osnovan je 2008. godine kao mjesto susreta kreativnosti, inovacije i novog filmskog izraza.
O sebi kažu: „Volimo raditi s nadarenim filmašima. Nije nam bitno jesu li filmski debitanti ili etablirani umjetnici, ali važni su nam visoki produkcijski i umjetnički standardi u izražavanju njihovih filmskih vizija. Naš mali, ali fleksibilni studio, lako se prilagođava potrebama svakog projekta od faze razvoja, izrade knjige snimanja, dizajna likova, modeliranja, izrade lutaka, setova i animacije sve do postprodukcije, uključujući kompoziting, vizualne efekte, stereoskopski 3D i još mnogo toga.
Bonobostudio je i ponosni distributer izvrsnih kratkih animiranih i eksperimentalnih filmova. Distribuiramo naravno samo filmove koji nam se doista sviđaju! Savjetovanje iz produkcije i distribucije također je dio naše dnevne rutine, a isto tako i posjećivanje filmskih festivala, sajmova i foruma za razvoj projekata ili osmišljavanje filmskih programa i njihovo predstavljanje.”
Večeras smo, iz bogate palete naslova koje je Bonobostudio realizirao i producirao, izabrali prstohvat filmova koji su u nekoliko proteklih godina uspješno prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta:
PlasticatSimon Bogojević Naratha, Ježeva kućaEve Cvijanović, Iz dubine Katrin Novaković, DotaPetre Zlonoga, Ona koja mjeriVeljka Popovića, RučakAne Hušman i Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

U slučaju lošeg vremena filmska večer će se održati na Maloj sceni „Vinko Lisjak”.

https://bonobostudio.hr/

AFTER PROGRAM

izložba nakita

Dašak 80-ih u „risajkl” nakitu Lesice Kreatif
Fox Bar

Četvrtak, 1. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati


open air quiz

„ČAKOVEC – GRAD ZNANJA”

Autor i voditelj: Robert Srnec

Nakon velikog odaziva i dobre atmosfere prije dvije godine, u atriju Staroga grada večeras se po drugi puta održava kviz na otvorenom, iliti ga po engleski, open air quiz.
Naša je to inačica Pop Quiza, popularne forme kviza u kojoj prevladava klasični „pitanje-odgovor sistem” s pisanjem na papir, iako su moguće razne varijacije. U tom klasičnom sistemu postoji otprilike 30 pitanja podijeljenih na razne kategorije, bilo one klasične (povijest, geografija, sport, itd.) ili apstraktne (vjetrovi promjene, ne diraj lava dok spava, ćelavi bez ruku za kosu se vuku, itd.).
Timovi koji igraju obično se sastoje od 3 do 5 ljudi, svaki tim igra pod svojim imenom i često je to pravi festival kreativnosti. Neka od imena timova naših pub kvizova: Glomazni opat, Šepavi gusar, Drobilica za kičmu, Akademski poluproizvod, Autoškola Čačić, Pijani popušta, Dada Jihad, Protokol: Ribizla, Brk Miše Kovača itd.
Atmostera na pub kvizovima priča je za sebe. Iako se radi o opuštenom druženju prijatelja za stolom uz pivo, sok ili štogod, natjecateljska atmosfera izrazito je prisutna. Kad se čitaju točni odgovori, uzvici oduševljenja ili razočaranja, lupanje po čelu i slično, redovito su prisutni. I to sve bez obzira što su nagrade obično tek simbolične (nekoliko pića na šanku, razni vaučeri, ulaznice i sl.). U svakom slučaju, nagrade su na pub kvizovima sporedna stvar i slobodno se može ustvrditi da 90% igrača dolazi isključivo zbog zabave i usvajanja novih nebitnih podataka koje je moguće iskoristiti na nekom drugom kvizu.
Dođite dakle svakako večeras u atrij navijati za svoje miljenike, podržite svoje favorite i pri tom se dobro zabavite. . .

U slučaju lošeg vremena kviz znanja bit će održan u atriju Staroga grada u utorak, 6. srpnja.

 

AFTER PROGRAM

koncert

Lidija Bajuk i Lea Šprajc – Perput, perje, pavučina
Fox Bar

Petak, 2. srpnja

Predstava KAZALIŠNE GRUPE LECTIRUM “Dekorater”,
koja je trebala biti odigrana u petak, 2.7.,
zbog tehničkih razloga premještena je na
PONEDJELJAK, 5.7. –  atrij Staroga grada Zrinskih, u 21:00 sati.
Podignute ulaznice vrijede za novi termin.

 

AFTER PROGRAM

koncert

William Collins (FR)
Fox Bar

Subota, 3. srpnja

koncert

Dobre Vibracije
Fox Bar
Lucija Glavina (izložba) / Vanja Nikolić (slušaona)
Klub Prostor

Nedjelja, 4. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

kazalište

TEATAR GAVRAN

„Savršeni partner”

(Miro Gavran)

Redateljica: Slađana Kilibarda

Teatar Gavran odavno je istoznačnica za kvalitetne i zabavne predstave, a večeras nam u atriju predstavlja svoju novu uspješnicu, Savršeni partner. Predstava je potekla iz pera njihovog kućnog pisca, neponovljivog Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu.
Sadržaj sažet u jednoj rečenici: Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršenog muškarca androida o kakvom sanja svaka žena.
Riječ kritičara: „Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija! Gavran Savršenim partnerom ostvaruje vrlo zabavnu ljubavnu komediju u kojoj je android tek element koji odnosima dvoje mladih ljudi pruža ne samo izrazito suvremen okvir nego i omogućuje čitav niz efektnih i neočekivanih obrata kojima Gavran uz mnogo umijeća u pisanju scenski uvjerljivih dijaloga ostvaruje niz vrhunskih komičnih scena”.
No da bi se postiglo uživanje gledatelja, nužan je i vrlo kvalitetan doprinos ostalih stvaralaca predstave. Redateljica Slađana Kilibarda pokazala je za nju tipičnu sposobnost držanja pozornosti publike brzim ritmom predstave u kojoj su brižljivo dotjerani svi detalji, a uz – što je možda i najvažnije – pružanje mogućnosti interpretima da iskažu sve svoje potencijale.
Tako su i u ovoj predstavi glumci Ana Vilenica/Lana Gojak Bajt, Sven Jakir i Kristina Krepela, koje publika ponajviše zna s malog ekrana, pokazali vrsno tumačenje komičnih uloga na sceni.

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

http://www.teatar-gavran.hr/savrseni-partner-o-predstavi/

 

AFTER PROGRAM

Tragtraüm (DJ live)
Fox Bar

Ponedjeljak, 5. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

kazalište

KAZALIŠNA GRUPA LECTIRUM

„Dekorater”

(Donald Churchill)

Redateljica: Nina Kleflin

Urnebesna komedija Kazališta Lectirum, Dekorater (ljubavni trokut) Donalda Churchilla, koju će vam ispričati Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić, ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK-a, pokušat će odgovoriti na vječno pitanje zašto se upada u ljubavni trokut i kako se iz njega izvući.
Udana žena Maša (Ksenija Pajić) i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna (Ines Bojanić), zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu i želi je zaustaviti i osvetiti se mužu. Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice i s njom razgovara te joj zaprijeti kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta, pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera (Goran Grgić), dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji se ponudi pomoći Maši u nevolji.
U nizu zanimljivih obrata razvija se razigrana i vesela komedija koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Hoće li netko prepoznati sebe, susjeda, susjedu ili znanca, saznat će ako dođe pogledati ovu sjajnu komediju!
Dekorater je uspješno prikazan na 8. Bobijevim danima smijeha, a Ksenija Pajić je za ulogu Maše nagrađena za najbolju žensku ulogu.
Jedan razlog više da večeras svratite u atrij Staroga grada. . .

U slučaju lošeg vremena predstava će se odigrati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

https://www.lectirum.hr/index.php/component/content/article/15-predstave/75-dekorater

 

Srijeda, 7. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

filmska večer

BEST OF DORF

„BURE BARETA”

gosti: Robert Bubalo i Mario Vukadin – redatelji, scenaristi i producenti

„Bure Bareta” (Kadar, 2019.), 52 minute

Redatelji, scenaristi i producenti – Robert Bubalo, Mario Vukadin i Renato Tonković.

Eksplozija misli, humora i rock ‘n’ rolla!
Život i karijera Gorana Bareta i Majki nešto je poput našeg ekvivalenta Keitha Richardsa ili Iggyja Popa, priča o izdržljivom liku kojeg su mnogi otpisivali, čovjeka koji je živio i radio, i još uvijek radi „na rubu”. I mada su mu mnogi prognozirali prebrzi kraj, ostao je žilav primjer samosvojne ikone sklone riskantnim potezima. Bure Bareta daje i odgovor na pitanje koje je Bare sam postavio u svojoj pjesmi, a koje bi se moglo uzeti kao ključno u njegovu svjetonazoru: gdje je nestao čovjek, gdje je put do sreće? Upravo je tu pred vama, u filmu Bure Bareta, u kojem pokazuje iskrenost i čovječnost, osobine koje toliko nedostaju kod mnogih namještenih i ušminkanih glazbenih karijera.

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/samo-je-sjeo-i-poceo-se-ispovijedati-kako-je-obican-razgovor-s-goranom-baretom-prerastao-u-veliki-zivotni-intervju-9286559

„Sonnyboy iz Stubičke Slatine” (HRT, 2019.), 30 minuta

režija: Aleksej Pavlovsky

U Stubičkoj Slatini, pored Oroslavja u Hrvatskom zagorju, sa suprugom i kćerima živi Krešo Oremuš, kovinotokar po struci, zaposlen u lokalnom metalskom poduzeću. Na prvi pogled, njegov život nipočemu ne odskače od života ostalih tamošnjih stanovnika – jednom riječju, pravi domaći Zagorec. No ipak, on je i strastveni ljubitelj bluesa i vrsni svirač usne harmonike – i to jedan od najboljih!

https://www.youtube.com/watch?v=LfQdrT37j0Q

U slučaju lošeg vremena filmska večer će se održati na Maloj sceni „Vinko Lisjak”.

 

AFTER PROGRAM

izložba

Sven Tomašić – Čudnovata zbilja
Fox Bar

Četvrtak, 8. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00 sati

koncert

J. R. AUGUST

Svjetsko, a naše!
Još jedna izuzetna glazbena večer očekuje nas u atriju Staroga grada Zrinskih, jer večeras je s nama nova blistava zvijezda hrvatske glazbene scene – J. R. August i njegov bend.
J. R. August, pravog imena Nikola Vranić, kantautor je i producent iz Zaboka. Prije samostalne karijere svirao je klavijature u varaždinskom bendu Voodoo Lizards, s kojima je nastupao i u Los Angelesu, u čuvenim klubovima Viper Room, Whisky A Go Go i Rainbow Bar. Nakon što je objavio pjesmu Man with the Magnificent Mind, britanski bend Coldplay ga je predstavio na svojoj internetskoj stranici kao obećavajućeg mladog glazbenika.
Nakon četiri samostalna EP izdanja, 2019. godine objavio je svoj debitantski album Dangerous Waters. Album je više hrvatskih glazbenih kritičara proglasilo najboljim domaćim albumom 2019. godine, a u tjednu nakon objave bio je najprodavaniji album domaćeg izvođača u Hrvatskoj.
Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off 2020. godine osvojio je najveći broj nagrada, a 2020. godine osvojio je glazbenu nagradu Porin u nekoliko kategorija: Album godine (za album Dangerous Waters), Novi izvođač godine te Najbolji album alternativne glazbe, a bio je nominiran i u kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba (za pjesmu Crucify Me) te u kategoriji Najbolji video broj (za videospot iste pjesme, redatelja Filipa Gržinčića).

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/pojavio-se-hrvatski-kantautor-zbog-kojeg-se-glazbeni-kriticar-jutarnjeg-zapitao-tko-je-dovraga-jr-august-9714274

 

AFTER PROGRAM

koncert

Marko Kenji – acoustic
Fox Bar

Petak, 9. srpnja
Dvorana Centra za kulturu Čakovec – 21:00 sati

kazalište

GK ZORIN DOM

„A.jmo P.robat ČEHOV.a”

(prema A. P. Čehovu)

Redatelj: Peđa Gvozdić

Uigrana komičarska trojka, Lovorka Trdin, Peđa Gvozdić i Andro Damiš, večeras Vam, pod režijskom palicom Peđe Gvozdića, na pozornicu u atriju Staroga grada donosi čuvene Čehovljeve jednočinke: Medvjed, Tragičar protiv volje, Prosidba i Labuđi pjev, koje je dramatizirala i za scenu objedinila Petra Pleše. Duhovite su to situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, u kojima se svatko može pronaći.

Medvjed
Nisu sve udovice vesele, neke sustignu dugovi pokojnih muževa. Žalovanje mlade udovice u koroti prekinut će vlastelin pred bankrotom. Hoće li srčana udovica i ponosni vlastelin pronaći zajednički jezik?

Tragičar protiv volje
Ladanjski život ipak nije tako bezbrižan kako ste mislili. Pravu stranu ladanjskog života pokazat će nam otac obitelji, muž, susjed, prijatelj, tovarna životinja Ivan Ivanič.

Prosidba
Ako se čovjek dugo premišlja, ako se koleba, ako samo razgovara i čeka idealnu osobu ili pravu ljubav, nikada se neće oženiti.

Labuđi pjev
Kad se zastor spusti, a publika napusti gledalište, na pozornici se odvijaju neke posve drugačije drame. Ima li za glumca života izvan života njegovih uloga?

A.jmo P.robat ČEHOV.a nepretenciozna je, ali vrlo dobro skrojena predstava, koja uspješno izvlači na scenu Čehovu tako svojstvenu ironiju u sigurnoj inscenaciji i s velikim je uspjehom odigrana na 9. Bobijevim danima 2020. godine

http://www.kazaliste.hr/index.php?p=article&id=2867

 

AFTER PROGRAM

koncert

Lili Gee
Fox Bar

Subota, 10. srpnja

slušaona

Ex Yu Rock
Fox Bar
Mirna Žerjav (izložba) / DJ Miss Stray Cat
Klub Prostor

Organizator:
Dvije lije

Svi programi bit će održani uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Obavezne BESPLATNE ULAZNICE možete podići
Turističkom uredu TZ Čakovec (Kralja Tomislava 1, Čakovec).

Zamjenski prostori u slučaju lošeg vremena:
Dvorana Centra za kulturu
Mala scena „Vinko Lisjak”

Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Poštovani posjetitelji,

dolaskom na programe Ljeta u gradu Zrinskih 2019. pristajete na fotografiranje i video snimanje kao posjetitelj javnog događaja. Organizatori Ljeta u gradu Zrinskih će foto i video dokumentaciju koristiti isključivo za vlastitu arhivu, za objavu na službenoj web i Facebook stranici te u mjesečniku Cooltura, i s njom postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka i Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Organizator: Dvije lije d. o. o.